Ga direct naar de inhoud.

Lichaamscorrectie? First things first!

Geplaatst op 8 september 2014

foto Lichaamscorrectie? First things first!

En opnieuw werd ik getriggerd door een artikel dat ik afgelopen weekend onder ogen kreeg. Niemand minder dan Khloë Kardashian (wie?) was de afgelopen weken wat kilootjes aangekomen en die moesten er, volgens eigen zeggen, snel weer af. ‘Ik ben deze week weer begonnen met sporten nadat ik een paar maanden rustig aan heb gedaan’ twitter deze BC-er (Bekende Celebrity, ik heb even gegoogled) er lustig op los. Iets verderop in het artikel blijkt dat deze Kardashian maar liefst 4,5 kilo aan lichaamsgewicht heeft ‘gewonnen’ (of moet we ‘verloren’ zeggen in een dergelijk geval?) en dat ze die er graag weer, met work-out tips van haar volgers, vanaf zou willen krijgen. ‘Ik probeer graag nieuwe dingen, anders ga ik me vervelen’ aldus Miss KK. Om vervolgens een stortvloed aan advies te krijgen uiteenlopend van boksen tot hardlopen tot het doen van buikspieroefeningen. Oké…

Ik moest bij het lezen direct denken aan Tatjana Simic. Ja inderdaad, die beeldbuisstewardess die namens Basic Fit eerst mensen gratis naar Mallorca stuurt om ze vervolgens bij terugkomst schaamteloos in rijen te dumpen om te werken aan de door pizza’s, hamburgers en liters alcohol gecreëerde extra vakantiekilo’s. Beland je in de ‘NOT BECOME HEAVIER’ rij, dan heb je 'geluk'. Kom je echter in de andere rij terecht dan weet je wel ‘how late it is’. Eénmaal door de poortjes vindt je geen familie met spandoeken en bloemen, maar fitness- en cardio-apparaten om jouw luie donder te lijf te gaan. Met of zonder handtas om je pols.

Laat ik één ding duidelijk stellen. Natuurlijk is het goed om te werken aan jouw lichaamscorrectie middels sport en beweging. Geen enkele discussie over. Dat in bovenstaande 2 voorbeelden het verliezen van lichaamsgewicht echter alleen wordt gerelateerd aan sporten, dat steekt mij. Met name ook omdat wij als Fitness Rebels een compleet andere volgorde hanteren voor (toekomstige) klanten die bij ons aankloppen voor niet-chirurgische lichaamscorrectie.

Als Fitness Rebels beginnen wij altijd met een intake-gesprek om zodoende onze gesprekspartner een bewustwordingsgevoel te geven aangaande zijn of haar voedingspatroon. Want we kunnen op basis van eigen ervaring melden dat een regelmatig voedingspatroon en een aanpak op basis van ‘meten is weten’ (eet ik voldoende, krijg ik de juiste macro-nutriënten binnen) vele malen sneller resultaat geeft dan direct vanuit het vliegtuig met je handtas op de wallclimber te gaan staan. Om nog maar te zwijgen over de buikspieroefeningen die Kim als tip krijgt.

Wij houden ervan om mensen te motiveren. En motivatie bereik je door resultaat. En wanneer de eerste resultaten door het aanpassen van het voedingspatroon geboekt zijn, dan geven wij graag onze tips op het gebied van training. Resultaat op resultaat gegarandeerd. Oh ja, en wat betreft Khloë en Tatjana zou ik toch nog graag het volgende willen opmerken: ‘It might be none of my business, but it’s your mealplan’ ;-)

« terug


Richard Bot

Robert Bot

Personal Trainer

Robert Bot heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van fitness, aangevuld met de benodigde theoretische kennis (Fit!Vak A & B). Tel daarbij zijn onverminderde aandacht voor de juiste voeding, zijn sterke eigenschap om mensen te motiveren en zijn focus voor het behalen van een realistisch eindresultaat en je kan concluderen dat je met Robert de juiste personal trainer gevonden hebt. HE JUST LOVES TO MAKE (F)IT PERSONAL!