Ga direct naar de inhoud.

Jij hebt echt helemaal niets aan het geheim van Victoria

Geplaatst op 29 november 2014

foto Jij hebt echt helemaal niets aan het geheim van Victoria

Ik vrees dat het al te laat is, maar ik besteed er desalniettemin toch nog graag even wat woorden aan. Want al is er maar 1 dame die dankzij mijn stukje tekst de nuchterheid van geest heeft om logisch te blijven nadenken, dan heb ik mijn doel al bereikt.

‘Hij komt, hij komt’. Ja dames en heren, hij komt bijna weer. En dan bedoel ik natuurlijk niet de goedheiligman en zijn hulpjes (in welke vorm, maat, kleur en gedaante ook). Nee, ik doel hierbij op de show die alle vrouwen (of in ieder geval de meesten) laat verkrampen van ongeluk en alle mannen laat sidderen van geluk. Victoria heeft namelijk weer een nieuwe collectie ontworpen en dat is binnenkort geen secret meer. Een zinnenprikkelende verzameling aan dunne benen, dito armen, strakke buiken en prachtige lingerie die alle hoofden onverminderd op hol zal brengen.

Zo wilt iedereen er wel uitzien toch? Oh wacht, dat kan gewoon! Want vandaag is het geheim van mevrouw Kroes het www opgeslingerd. Een dieet waarbij ze dagelijks niet meer dan 500 Kcal mag eten, aangevuld met een dagelijkse work-out van 2 uur in het zweethok. Ja jullie lezen het goed, Vic’s Angels doen het gewoon. En eigenlijk kan ik mezelf er in dit geval nog best iets bij voorstellen ook. Het zijn topmodellen, ze verdienen miljoenen en moeten op die catwalk stralen als nooit tevoren. Ja, dan is die 500 Kcal per dag (gedurende een bepaalde periode) best uitlegbaar.

Waar het in dit geval echter volledig misgaat, is bij de reflectie op jezelf. Iedereen (ja, iedereen) wilt natuurlijk een strak, fit en gezond lichaam. Feitelijk zou iedere dame zich graag een angel noemen en er fysiek uit willen zien als Doutzen & Co. Maar wanneer je er nu, op basis van het dieet van de angels, voor kiest om deze werkwijze te volgen dan heb je toch een flink probleem. Door zo weinig te eten krijgen je organen, je hersens, je spijsverteringsstelsel, je zenuwstel en alle overige belangrijke stelsels in jouw lichaam namelijk onvoldoende energie om optimaal te kunnen draaien. En dat is ronduit ongezond. Daarnaast zorg je hiermee natuurlijk voor een JoJo-Effect waar je u tegen zegt.

Moraal van dit verhaal? Wanneer je geen topmodel bent, niet in dienst bent van VS en geen miljoenen met een catwalk show verdient, eet dan nooit slechts 500 Kcal per dag. Streef naar een regelmatig voedingspatroon van gemiddeld 2.000 Kcal per dag (voor vrouwen) en 2.500 Kcal per dag (voor mannen) en ik voorspel dat jij in de zomer van 2015 strak, gezond en blij langs de kustlijn flaneert. Als een engeltje, zeg maar ;-)

« terug


Richard Bot

Robert Bot

Personal Trainer

Robert Bot heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van fitness, aangevuld met de benodigde theoretische kennis (Fit!Vak A & B). Tel daarbij zijn onverminderde aandacht voor de juiste voeding, zijn sterke eigenschap om mensen te motiveren en zijn focus voor het behalen van een realistisch eindresultaat en je kan concluderen dat je met Robert de juiste personal trainer gevonden hebt. HE JUST LOVES TO MAKE (F)IT PERSONAL!