Ga direct naar de inhoud.

Is jouw auto ook belangrijker dan jouw lichaam?

Geplaatst op 10 oktober 2016

foto Is jouw auto ook belangrijker dan jouw lichaam?

Stel je voor, je tank is bijna leeg en je komt met je auto aanrijden bij het dichtstbijzijnde tankstation. Je rijdt de tankdopzijde zo dicht mogelijk tegen de zijde waar de slangen hangen aan en begint met tanken. Zonder te kijken of het diesel, benzine of gas is. Oh, doe je dat niet op deze wijze? Waarom niet dan? Oh, omdat een verkeerde brandstof schadelijk is voor je auto. Daar kan ik mezelf iets bij voorstellen ja. Ik kijk zelf namelijk ook altijd eerst of ik de juiste slang te pakken heb. De slang van de brandstof die het beste bij mijn auto past.

Het is verbazingwekkend hoe de gemiddelde mens omgaat met zijn/haar lichaam. Een auto kan je vervangen, maar van een lichaam heb je er toch echt maar één. En feitelijk is het lichaam niets anders dan een motor die gevoed dient te worden met de juiste en voldoende brandstof. En met voldoende bouwstoffen niet te vergeten.

‘Moet ik dat allemaal gaan bijhouden dan?’. Om eerlijk antwoord te geven: Ja. Wanneer je iets wilt bereiken op het gebied van lichaamscorrectie dan is het van essentieel belang dat je weet hoe jouw motor werkt. Dan is het belangrijk om te weten hoeveel en welk type brandstof je dagelijks tankt. Dan is het belangrijk om te weten of je voldoende brand- en bouwstoffen tot je neemt in relatie tot de inspanningen die je verricht. Met een volle tank kan je verder rijden dan met een halfvolle, maar bij een overvolle tank stroomt hij over. Het is dus een kwestie van het zoeken naar een optimale, dagelijkse energiewaarde voor jouw lichaam.

Ik ben ervan overtuigd dat bewustwording de eerste stap is in het proces om je eetpatroon aan te passen. Neem gewoon de tankbeurt van jouw heilige koe als referentie en de eerste stap is gezet. You can win this race…with ease!

Meer info? Stuur een bericht naar info@fitnessrebels.nl en wij helpen jou graag op WEG!

« terug


Richard Bot

Robert Bot

Personal Trainer

Robert Bot heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van fitness, aangevuld met de benodigde theoretische kennis (Fit!Vak A & B). Tel daarbij zijn onverminderde aandacht voor de juiste voeding, zijn sterke eigenschap om mensen te motiveren en zijn focus voor het behalen van een realistisch eindresultaat en je kan concluderen dat je met Robert de juiste personal trainer gevonden hebt. HE JUST LOVES TO MAKE (F)IT PERSONAL!