Ga direct naar de inhoud.

David Beckham kan gewoon echt alles eten!

Geplaatst op 25 augustus 2014

foto David Beckham kan gewoon echt alles eten!

En weer werd afgelopen weekend mijn aandacht getrokken door een artikel in de media. Bladerend door de app van het AD werd ik geconfronteerd met het feit dat niemand minder dan David Beckham ’s nachts gewoon een flinke maaltijd naar binnen werkt. Of om specifieker te zijn: Een Fat Texas BBQ Sandwich bestaande uit pastrami, kipvingers, mozzarellasticks, spek, ui, kaas, mayo, honing en brood. Serieus mensen, de wereld wordt toch steeds gekker?!? David Beckham, iemand die jarenlang topsport op het allerhoogste niveau heeft bedreven, kan gewoon zoiets eten…en nog wel in de nacht ook! Dat vraagt om een toelichting.

Bewustwording. Dat blijft wat mij betreft toch nog steeds de eerste stap om dergelijke artikelen op een juiste wijze te lezen cq. te interpreteren. Jezelf bewust zijn hoe het menselijk lichaam (in 95% van de gevallen) werkt. Laten we even vasthouden aan David Beckham. De topsporter met een imposante, lange carrière. En met een lichaam dat ongetwijfeld nog steeds uit een flinke portie spiermassa is opgebouwd. Spiermassa verbrand op een dagelijkse basis (60 Kcal per kg spiermassa) meer dan vetmassa. Goed om te weten, lijkt mij.

Daarnaast zou je eigenlijk moeten weten wat David de rest van de dag nuttigt. Gezien het feit dat zijn lichaam een uithangbord is en dus voor een groot deel bijdraagt aan zijn inkomsten, kan je er vanuit gaan dat hij dagelijks een uitgebalanceerd voedingsplan volgt en dat zijn stofwisseling dus op een intensief niveau draait. Een stofwisseling die dus makkelijk een Fat Texas BBQ Sandwich aankan. Wat zeg ik? Twee zelfs…met gemak!

De gemiddelde mens krijgt dagelijks gewoonweg te weinig voeding binnen. Om nog maar te zwijgen over de juiste verdeling aan eiwitten, koolhydraten en vetten. Dat betekent dat je stofwisseling het grootste deel van het jaar op vakantie is. Want waarom zou een BBQ hard(er) gaan branden als je er geen (extra) kolen op gooit? Precies, zo werkt het menselijk lichaam ook. De gemiddelde stooklijn moet omhoog, zodat uitstapjes naar lekkernijen gemakkelijk kunnen worden verwerkt.

Afgelopen weekend ben ik om 23 uur McDonalds ingedoken. Voor een cheeseburger, 9 McNuggets, 1 grote friet en een grote milkshake. Allemaal voorzien van de nodige sauzen natuurlijk. En ik geef toe, ik voelde mezelf heel even David Beckham. Gewoon omdat ik weet dat ik mijn stofwisseling geen moment rust gun. Gewoon omdat ik weet wat ik eet. Gedurende 7 dagen per week, 52 weken per jaar. It just a way of life added with some discipline!

« terug


Richard Bot

Robert Bot

Personal Trainer

Robert Bot heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van fitness, aangevuld met de benodigde theoretische kennis (Fit!Vak A & B). Tel daarbij zijn onverminderde aandacht voor de juiste voeding, zijn sterke eigenschap om mensen te motiveren en zijn focus voor het behalen van een realistisch eindresultaat en je kan concluderen dat je met Robert de juiste personal trainer gevonden hebt. HE JUST LOVES TO MAKE (F)IT PERSONAL!