Ga direct naar de inhoud.

Core Wheels: Voor een stevige basis van je lichaam

Geplaatst op 7 juli 2014

foto Core Wheels: Voor een stevige basis van je lichaam

Het wasbordje is de droom van iedereen die deze zomer weer het strand op wilt in zijn felgekleurde sportbroek of sexy bikini. Maar de sixpack is niet vanzelfsprekend. Sterker nog, het is hard werken geblazen om de spieren in het buikgebied zichtbaar te maken. En eigenlijk moet de zichtbaarheid in eerste instantie ook niet het doel zijn. Versteviging van de dieper gelegen buikholte spieren is in basis veel belangrijk. Een stevige core, zoals dit middengebied van je lichaam heet, is goed voor de stabiliteit en dus voor je volledige lichaam. Focus op core oefeningen is dus een eerste prioriteit.

Het buikspierkwartier

Het buikspierkwartier. Vaste prik binnen iedere fitnessclub en vaak druk bezocht. En ondanks het feit dat er tegenwoordig al veel meer aandacht wordt besteedt aan core oefeningen, mag hier wat mij betreft nog wel meer aandacht voor komen. Ik merk aan mezelf dat training van je core een perfecte warming up is binnen een fitnessschema. En zo vang je dus 2 vliegen in 1 klap: Je doet een goede warming up en je traint direct je core.

Core Wheels

Mijn favoriete equipment voor het trainen van de core zijn de zogenaamde core wheels. Van hoge kwaliteit en ideaal om jezelf tot het uiterste te dwingen. En als je het mij vraagt, zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Bekijk onderstaande instructie video en overtuig jezelf van de noodzaak van een stevige core!

« terug


Richard Bot

Robert Bot

Personal Trainer

Robert Bot heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van fitness, aangevuld met de benodigde theoretische kennis (Fit!Vak A & B). Tel daarbij zijn onverminderde aandacht voor de juiste voeding, zijn sterke eigenschap om mensen te motiveren en zijn focus voor het behalen van een realistisch eindresultaat en je kan concluderen dat je met Robert de juiste personal trainer gevonden hebt. HE JUST LOVES TO MAKE (F)IT PERSONAL!